onsdag 13 mars 2013

UPP GÅR SOLEN SÅ SÄKER PÅ SIG SJÄLV


 En väldigt lång bild/text sammanfattning av Göteborg. Torsdag: Vi tog tåg 8h ner till staden med stort G. Det första jag sa när vi kom fram vad: "Stina spana efter Håkan nu!" Vi var rädda för spårvagnarna (som jag hela helgen kallade tunnelbana) och gick ut och tog en öl med Stinas kompis Kalle. Som jag spillde ut 10 min senare.
 På fredagen besökte vi första dagen av gräv13 och mediedagarna som var samtidigt. Lyssnade på föreläsare, fick gratisgrejer, stod i solen på bar mark(!) och sprang i second hand affärer med fyra våningar. Varför finns inte sånna i Sundsvall??
 Fredagkväll var vi gulblå och hamnade på rock klubb med två andra tjejer. Där köpte jag en lennart och Stina blev kliad i håret. Sen tog vi spårvagnen hem och upptäckte hur goa alla göteborgare verkligen var.
 Dagen efter var vi taggade till tusen.
 Vi såg en föreläsning med Stina Dabrowski om Dawit Isaak med bland annat hans dotter.
Lördagkväll var det dags för banketten där jag och Stina skulle dela ut den gyllene haldan. Vi hamande bredvid Nils Funcke som är en författare till en av våra kurslitteraturböcker. Vi fick blåljuga när han frågade om vi tyckte den var bra eftersom allt vi läst var baksidan. Sen var det dags att gå upp på scen bredvid Janne Josefsson  och jag blev så nervös att jag trodde jag skulle dö precis just då. Men väl på scen var det inte alls farligt och vår pristagare Urban Edin blev jätteglad för priset. Väldigt häftigt att se allt live och att faktiskt få vara där och träffa alla kända journalister.
Sista kvällen blev all in. Göteborg och Göte-Kalle tog oss en jazzhuset som jag älskade. Kalle blev helt fascinerad över hur fascinerad jag var. Stina sa: "Hon kommer från en väldigt liten stad." På söndagen sa vi hejdå till Göteborg och blev mer och mer ledsna ju fler mil uppåt vi kom. Det var en helg som bara Stina och Göteborg hade kunnat gjort, fantastiskt.
Är nog svårt att missa att Håkans singel förspelades idag på P3. Alla kan säga vad de vill, men jag vet att den här och resten av skivan är fantastiskt. För ingen skriver texter som Håkan. Jag kan knappt vänta till den 17 april. Försökte posta den, men verkar som upphovsmännen inte riktigt vill. Så väntar till imorgon. Hej långt inlägg.

4 kommentarer:

Giina sa...

Ser ut som du haft det kanoners! Längtar dock till att få se dig hemma igen <3

Giina sa...

Ser ut som du haft det kanoners! Längtar dock tills du är hemma igen <3

Jan Holgersson sa...

Ingen bild på dig och Janne Josefsson?

KRAM Janne ( Pappan )

Maria Nylén sa...

Låter askul! Jag vill också shoppa second hand! :D